Lid worden?

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!
Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Scouting-Hedera? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan contact op via ons Contact formulier

Informatie over het lidmaatschap
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 7 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting-Hedera kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer kijken niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je lid en mag je iedere week komen. Als je een paar weken lid bent, word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Hoe oud ben jij?
Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Roverscouts: 18-21 jaar

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van Scouting-Hedera, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

• beleef je uitdagende activiteiten!
• ontmoet je nieuwe vrienden!
• kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
• leer je je eigen grenzen ontdekken!
• krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
• ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
• vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
• ontmoet je mensen uit andere culturen!
• ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
• kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
• ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?
Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de ledenadministratie