Iscout 2017

“Met elkaar zo snel mogelijk veel leuke opdrachten uitvoeren en moeilijke vragen beantwoorden” dat is kort samengevat de Iscout. Het jaarlijkse evenement waar scoutinggroepen verspreidt over de hele wereld tegen elkaar strijden om de winst vond plaats op 4 maart 2017.

WhatsApp Image 2017 03 04 at 20.25.32 kopie

Ik was een beetje zenuwachtig want voor mij was het de eerste keer dat ik meedeed. Elke voorgaande editie kon ik niet meedoen omdat ik aan het werk was bij een ander evenement. Dit jaar was ik al vroeg begonnen en was ik optijd klaar met werken en kon ik voor het eerst meedoen met het spel wat ik voorheen altijd van een afstand heb moeten volgen. Na mijn werk snel een hapje eten bij mijn ouders en op naar het clubhuis want voordat het spel om 19.00 zou beginnen moesten we nog een groepsfoto maken en uploaden. De server bleek meteen kuren te hebben want de opdrachten werden via twitter al verspreidt ipv via de website. Geen probleem we begonnen te lezen en kozen de eerste opdrachten uit om te gaan uitvoeren. Het was een beetje een chaos maar het begon al erg leuk en gezellig. Er kwamen er uiteenlopende opdrachten langs:

• met 10 smartphones het logo van de Iscout vormen

• Een alternatief bushokje maken

• Een hangbrug maken

• Een auto inpakken met vershoudfolie

• 10 mensen aankleden met 10 shirts van verschillende scoutingactiviteiten

• Een pannenkoek bakken met de vorm van de O in het logo van Iscout

• de vlag ondersteboven hijsen

• en nog vele anderen

Naast de doe opdrachten waren er ook een heleboel “reisvragen” noemen ze deze. Ik heb me daar niet mee bezig gehouden maar het zouden moeilijke vragen zijn waarvoor je dingen moet opzoeken op het internet. En met de credits die je kunt verzamelen met de doe opdrachten hints kunt kopen.

Naast deze twee categorieën zijn er ook “werkstukken” dit zouden opdrachten zijn waarvoor je veel mensen nodig hebt en aangezien wij een relatief kleine groep zijn houden wij het altijd bij de doe-opdrachten en de reisvragen.

Omdat ik al vroeg was begonnen met werken, ben ik om 22.00 naar huis gegaan. Via de groepsapp heb ik nog wel kunnen volgen welke opdrachten er nog werden ingeleverd tot de sluitingstijd (23.00). Uiteindelijk zijn we geëindigd op plaats 243 van de 391.. een mooie plaats voor een groep met ongeveer 15 deelnemers. Ik heb een erg leuke avond gehad en ik zeg op naar de volgende editie.

Iris (Stam)

-> Bekijk alle foto's en filmpjes van de Iscout 2017 <-